SEO för WordPress | Tips för optimal onpage optimering

SEO för WordPress

SEO för WordPress

WordPress är ett PHP-baserat system och en plattform för smidig datalagring som kan laddas ned kostnadsfritt. Det används vanligtvis åt bloggar och övriga typer av webbsidor. Det är relativt enkelt att administrera en WordPress-sida och det finns möjlighet att i hög grad påverka både utformning och layout. Det är marknadens främsta publiceringssystem och de bloggar och webbplaster som är uppbyggda av WordPress är näst intill otaliga.

 – De första 6 minutrarna rör WordPress SEO.

SEO On-Page med WordPress

Vad gäller SEO för WordPress så bör administratören ha koll på optimeringen on-page. Det vill säga den optimering som sker direkt på den aktuella WordPress-sidan. Övrig optimering som sker Off-Page går till på samma sätt för en WordPress-sida som vilken annan webbplats som helst. Det kan till exempel innebära länkbygge, annonsering o.s.v.

Vikten av korrekt kodning

Den största delen av SEO On-Page sker genom kodningen och vad gäller just WordPress aningen speciell. Det krävs ju ingen kodning från grunden men det är till exempel viktigt att lägga in rubriken på inläggen i single.php som H1. Anledningen till att WordPress-administratören får justera det manuellt är för att det oftast står som H2 i många teman. Det beror på att dessa använder samma stilkod som resterande sajt.

Ett annat exempel är att undersöka hur underrubriker såsom h2, h3 och h4 är kodade i aktuellt tema. Justera i style.css så att h2,h3 och h4 är kodade i enlighet med stilreglerna.

WordPress Plugins

Vad gäller titlar och description så är det näst intill aldrig något problem om du använder plugins som exempelvis All in One SEO Pack. Det är ett plugin som dessutom framhäver viktiga nyckelord och på så sätt kan ge hög relevans åt sökmotorerna. All in One SEO Pack genererar nyckelord utifrån den kategori som inlägget är postat i. Med andra ord effektiviseras arbetet med SEO avsevärt i WordPress-miljö men kom ihåg att inte uteslutande förlita dig på att den här typen av plugins kommer samverka perfekt med dina webbplaster.

Lista av SEO plugins till WordPress

  1. All in one SEO Pack – Ställ in titlar och descriptions ut mot Googles sökresultat.
  2. WP Super Cache – Ett enkelt och bra WordPress plugin.
  3. Google Sitemap – En av många effektiva Sitemaps

Support?

Dessa ovan nämnda åtgärder är endast några som du kan använda dig av, men som räcker en bra bit på vägen mot bättre ranking. Anser du att du har bristfällig koll på SEO för WordPress? Vi hjälper dig gärna. Maila oss på nils@sunbird.ayz.pl för gratis support eller se vårt erbjudande här.

Läs mer från Sunbird Webbyrå

Digital analys: Du har 8 sekunder på dig att fånga besökarens intresse innan den lämnar

Koncentrationsförmågan har blivit sämre Koncentrationsförmågan har minskat kraftigt senaste året vilket är något den webbplats man gör måste möta. Enligt

Webbyrå med fokus på ökar försäljning
Så dubblar du din hemsidas försäljning med konverteringsoptimering (CRO) 2021

Syftet med denna guide kommer vara att förmedla den kunskap, tekniker och verktyg ni behöver för att dubbla er hemsidas