SEO byrå med resultat i fokus - Flyg med Sunbird!

+247%

organisk trafik

+300%

fler förfrågningar

+340%

fler förfrågningar

+129%

på 3 månader

+192.3%

fler konverteringar

+375%

fler förfrågningar

+61.95%

försäljning

#1-2

på viktigaste sökorden

+166.3%

på 3 månader

Våra omdömen
Kontakta Nils för kostnadsfri SEO analys för hur vi kan öka er försäljning

Vår process

Vi jobbar effektivt med en tydlig aktivitetsplan och månadsvis rapportering. Vi vet att när du ser resultat kommer vår relation bli långvarig.

Välkommen till en SEO byrå utan bindningstid.

Digital analysMålspårning
SökordsanalysContent map
AktivitetsplanLandningssidor
Löpande optimering
Transparent rapportering

Fullservice SEO byrå

Sökordsanalys

Analys & spårning

Välskriven & SEO
optimerad copy

On-page SEO

Teknisk SEO


Off-page SEO

Transparent
rapportering

Löpande
optimering

Sunbird kan det där lilla extra och har stenkoll på vad de sysslar med. De tar god tid på sig innan projektstart och när vi väl börjar ligger fokus på att faktiskt uppnå resultat.

Erik Schuss
CMO Allakando
SEO har i särklass störst
potential givet kostnaden
SEO och innehåll är långsiktigt
SEO och innehåll är långsiktigt
Snabba resultat
Medellång sikt
Långsiktig potential
Uppskattad ROI på SEO VS PPC
SEO VS PPC
SEO VS PPC
Detta är Sunbird
Nils Fridlund
Nils Fridlund Growth hacker

Passionerad SEO expert och growth hacker med över 10 års erfarenhet av SEO. Ansvarig för era SEO resultat och försäljningen.

Emmie Lindh
Emmie Lindh SEO specialist

En riktig ”doer” som säkerställer att er hemsida presterar optimalt på Google. Organisk trafik är en viktig del i företags lönsamhet.

Anna Billing
Anna Billing Copywriter & Content Marketing

Med bakgrund inom webbkommunikation skriver Anna varumärkesbyggande och SEO optimerade texter som både användare och Google älskar.

Jesper Löfstrand
Jesper Löfstrand Head of marketing

Strateg som förstår vad som krävs för att dubbla er försäljning. Hanterar er övergripande strategi och paid annonsering.

Rebecka Westlund
Rebecka Westlund Queen of WordPress

Med en fot i det tekniska och en i projektledande säkerställer Rebecka att er hemsida presterar optimalt. Mejlar du Rebecka kan du ”consider it done”.

Stanna så länge du är nöjd

Schysta villkor

Inga dryga bindningstider eller uppstartskostnader. Du stannar så länge vi är rätt val för dig.

Följ arbetet i realtid

Du kan följa våra gemensamma framsteg och vad som ligger i pipen i vår sökmotoroptimering.

Transparent rapportering

Ni får en rapport varje månad med de viktigaste KPIerna så ni får insyn i hur det går.

Kontakta Nils för kostnadsfri SEO analys för hur vi kan öka er försäljning

Vanliga frågor om SEO och sökmotoroptimering

Därför är SEO så viktigt för att bygga ett lönsamt företag

Till skillnad från många andra digitala kanaler betalar man inte per klick för SEO. Däremot betalar man för någons insatser. Dessa insatser byggs upp på varandra tills det att ni får riktigt bra synlighet på Google.

Den organiska trafiken kan således fortsätta öka medan kostnaden är konstant. När man jobbat med SEO en längre tid är det oftast en av de mer lönsamma digitala kanalerna där mer trafik inte innebär linjärt ökade kostnader.

Andra kanaler fungerar mer som en budgivning där företagen närmar sig sin smärttröskel för vad en kund är värd. Detta innebär att de ofta blir kostsamma och inte alltid lönsamma.

SEO är således en långsiktig digital kanal med hög potential där vinnaren får allt. Därför är det också så viktigt att välja rätt partner som kan ta er till toppen på Google för era viktigaste sökord.

Vi på Sunbird jobbar transparent och med stor passion för att öka er trafik och försäljning från Goole. Kontakta Nils för en kostnadsfri SEO analys om hur vi kan öka er försäljning.

Vad är on-page SEO?

On-page är förenklat allt som sker på en specifik URL. Exempelvis text, titlar och rubriker. Denna texten ska vara välskriven för såväl sökmotorn Google som användaren. Väl genomförd on-page SEO är nästan alltid första steget i ett projekt och här kan man också se snabba resultat om det görs rätt. Sunbird besitter duktiga skribenter som börjar förstå er tonalitet och skriver SEO optimerad text till alla landningssidor.

Vad är teknisk SEO?

Teknisk SEO är allt som sker brett på hemsidan, exempelvis laddningstid, SSL, mobilanpassning, duplicerat innehåll, XML sidkarta och strukturerad data. Sunbird bygger egna hemsidor får med den tekniska biten i rötterna när vi bygger en ny hemsida. Vi är experter på att lansera nya hemsidor utan att tappa trafik.

Teknisk SEO handlar oftast om att lösa problem som idag håller er tillbaka. Genom att lösa upp dessa problem får ni ut full effekt av bra genomfört on-page SEO. Vi har en omfattande lista över allt tekniskt som måste vara på plats för ett lyckat projekt. Vi börjar analysera er hemsida när vi påbörjar ett nytt projekt tillsammans och genomför listan.

Om ni inte installerat Google Search Console rekommenderar vi detta. Här kan ni se sidupplevelsen, fel med HTTPS, användbarheten på mobilen. Alla fel här inne bör korrigeras omedelbart.

Vad är off-page SEO?

Off-page SEO är förenklat allt som sker utanför hemsidan och görs för att öka ens styrka. Det handlar exempelvis om länkar eller omnämningar. Off-page sökmotoroptimering är viktigt men ni bör inte ha ett tungt fokus här före on-page SEO och teknisk SEO sitter.

Off-page ger oftast inte lika snabb utdelning som de två övre delarna. Men det är en viktig del när det är så att ni inte får djuplänkar av naturliga skäl eller om ni är i en nisch med hög konkurrens och ni har högt uppsatta mål.

Hur lång tid tar det att lyckas med sökmotoroptimering?

Med en effektiv SEO kampanj kan vi oftast få tydliga resultat redan inom 1-2 månader. Men sökmotoroptimering har nästintill oändligt med möjligheter vilket gör att arbetet kan fortsätta tillsvidare. Oftast är sökmotoroptimering för nya hemsidor inte lönsamt första tiden. Men efter ett tag, då ni inte betalar per klick, kan sökmotoroptimering bli er mest lönsamma digitala kanal.

Hur viktigt är laddningstid?

Laddningstiden har blivit allt viktigare för sökmotoroptimering. Sommaren 2021 ändrade Google två gånger i sin algoritm för att öka vikten av laddningstiden. Google har ett eget verktyg som gör en uppskattning av hur snabb er hemsida borde vara. Ni kan testa det själva på er sajt genom att söka på Google PageSpeed insight och lägg in er adress i den. Det är inte alltid möjligt att nå 100/100, men man bör vara uppe i det gröna om man vill vinna på Google.

Hur viktigt är länkar?

Fortfarande viktigt men det tappar i värde för varje år som går. Länkar är en ofta dyr och en något riskfylld historia som måste göras på rätt sätt om det ska göras. Google har ökat kraven på vad som definierar en bra länk. Kvalité före kvantitet kunde inte vara mer sant än här. Innan man börjar med detta bör man först se över allt som sker på hemsidan och säkerställa att användarna gillar er hemsida. Detta ger både snabbare effekt och ett bättre resultat.

Varför ska jag anlita en byrå?

En byrå bidrar med erfarenhet, genomförandekraft och vägledning. Inte sällan tar vi över projekt där enkla misstag eller missförstånd håller tillbaka kundens resultat. Man saknar också kraften att faktiskt vinna på sökorden. I praktiken är det de översta placeringarna på startsidan som förändrar ett bolags försäljning till det bättre.

Den största anledningen till att välja en byrå är att en duktig sådan ser till att öka er trafik drastiskt varje år och har kraften att vinna på dina viktigaste sökord. Hade du gjort det själv utan en byrå lägger du både tid och missar många av de topplaceringar som ger bäst försäljning. SEO blir allt svårare och det räcker tyvärr inte enbart med att läsa sig till informationen utan man behöver praktisk erfarenhet för att hantera olika typer av situationer.

Sunbird jobbar med kunder i hela Sverige. Men vi har huvudkontor för vår SEO i Malmö (tidigare SEO i Göteborg.

Hur gör man en sökordsanalys?

För er som har ett Google Ads konto kan enkelt göra detta via sökordsplaneraren. Ni anger de sökorden ni anser vara viktigast och Google hjälper er hitta alternativ. Man kan också utgå från ens egen och konkurrenters hemsidor för att utöka listan. En ordentligt genomförd sökordsanalys ska hitta samtliga intressanta sökord och prioritera dessa utefter affärsnytta.

Vad för tjänster har ni och vad kostar det?

Vi jobbar med all form av Google optimering – SEO, Google Ads, Display, SEO för e-handel, och Google Shopping. Utöver detta är vi även en , webbyrå för E-handel och hemsidor.

Kostnaderna beror helt på konkurrens och mål. Våra bästa projekt är när vi gör både hemsida och SEO. Vi brukar därför också erbjuda ett paketpris då det underlättar för oss att ha kontroll över hemsidan. Vi har däremot alltid ett fast pris utan bindningstid. Ni stannar så länge ni tycker vi skapar värde, vilket vi vill göra i många år.

Varför är det viktigt att välja rätt SEO byrå?

Inom SEO betalar man inte per klick som i många andra digitala kanaler, utan man betalar för någons tid. Kostnaderna för sökmotoroptimering ökar inte linjärt med trafiken. Inte heller är ni garanterade att öka den bara för att ni investerar. Inom tuffa nischer är det inte heller självklart att man vinner. Då är det upp till kunskap och genomförandekraft. En skicklig byrå lyckas få upp er på förstasidan och därefter mot topplaceringarna relativt snabbt så att ni kan börja få öka er försäljning.

Med rätt byrå når ni lönsamhet snabbare och med högre potential. Vi vill vara den partnern. Kontakta Nils för ett förutsättningslöst samtal om hur vi kan öka er försäljning.

Var finns Sunbird?

Sunbird har huvudkontor i Malmö. Men vi jobbar med företag i hela Sverige. Exempelvis SEO i Lund, Helsingborg, Varberg, Skåne, Linköping, Växjö, Huddinge, Jönköping, Karlskrona, Luleå, Västerås, Kungsbacka, Östersund, Norrköping, Norrtälje, Halmstad, Kristianstad, Gotland, Karlstad, Umeå, Uppsala, Göteborg, Sundsvall, Borås, Södertälje, Gävle, Eskilstuna, Skellefteå, Kalmar och Örebro.