fbpx

SEO-byrå för resultatfokuserad sökmotoroptimering

Vi är en resultatfokuserad SEO-byrå som värdesätter långsiktiga relationer. Ökar vi er organiska trafik och vi har en bra dialog blir vår relation långvarig. Du börjar alltid med en SEO-analys av Nils.

Allakando Logotyp +247%

organisk trafik

+300%

fler förfrågningar

+340%

fler förfrågningar

+129%

på 3 månader

+192.3%

fler konverteringar

+375%

fler förfrågningar

+61.95%

försäljning

#1-2

på viktigaste sökorden

Bakecake +166.3%

på 3 månader

Våra omdömen

Kontakta Nils för kostnadsfri SEO-analys för hur vi kan öka er organiska trafik

Sunbird Webbyrå
5.0
Baserat på 48 recensioner
powered by Google
Martin RedenbyMartin Redenby
09:46 20 Jun 24
Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med SunBird. Tidigare arbetade vi med en annan byrå, men efter en längre tid med resultat som var sämre än vi behövde (och hade förväntat oss), bestämde vi oss för att söka upp en ny samarbetspartner för digital marknadsföring. Sunbird kom högst upp i min första sökning. Jag läste ”Om oss” på deras hemsida och de verkade vara ett företag som tänkte på samma sätt som vi i vår relation till våra kunder.I ett möte med Nils som sprudlar av engagemang kände jag tidigt i mötet att de uppenbarligen har koll på läget. Nils berättade vad de gör, och även vad de inte gör, på ett rakt och tydligt sätt vilket gav ett stort förtroende. Efter detta möte bestämde vi oss och vi satte i gång direkt.Vi har nu kommit en bit på resan och vi ser medarbetarna på Sunbird har djup kunskap inom digital marknadsföring och ett starkt engagemang. Jag uppskattar att de är den drivande parten för att vår digitala tillväxtstrategi ska utvecklas och ge resultat.Även om det tar lite tid att klättra uppåt i sökresultaten har vi nu börjat se tydliga framsteg. För vissa viktiga sökord där vi tidigare hamnade så långt bak som på sidan 7 på Google har vi nu i vissa fall hamna längst upp bland organiska sök. Annonseringen har också visat på liknande framgångar. Vi har också börjat få fler intresseanmälningar på vår hemsida.Vi är mycket nöjda med samarbetet på alla sätt och vis och ser fram emot vårt fortsatta samarbete.
Line EkholmLine Ekholm
06:57 14 May 24
På HyrBox Self-Storage vägnar kan jag värmt rekommendera SunBird. Lyhörd byrå med gedigen kunskap och trevlig bemötande. Topp service och leverans av företagets behov.
Cassandra LawrenceCassandra Lawrence
12:59 06 May 24
Jag har varit i kontakt med Nils, Rebecka och Jesper på Sunbird webbyrå för uppdatering av en hemsida. Jag har upplevt att de varit lätta att nå, enkla att arbeta med och att de hörsammat mina önskemål på ett mycket tillfredsställande sätt; har varit väldigt kul att se hur de förverkligat mina idéer. Rekommenderar verkligen!
Charlie KlangCharlie Klang
06:45 22 Apr 24
Haft nöjet att anlita Sunbird för att ta fram en hemsida åt mitt företag och jag är väldigt nöjd över resultatet. Haft en mycket bra kundupplevelse!
Ida BrynildsenIda Brynildsen
17:20 26 Feb 24
Jag kan stärkt rekommendera Nils og Sunbird! Jeg har varit världens sämsta kund, långsam och velig, med en ganska svårtolkad idé om vad jag ville ha. Med änglars tålamod och hög professionalitet har Sunbird guidat mig genom processen, och slutresultatet är faktisk bättre än jag hoppades på!Det har bara gått 4 dagar sidan min nya sida gick live, men jag har redan fått 2 inkommande förfrågningar, vilket är mycket snabbare och bättre enn förväntat.Behöver du en ny hemsida - ring Nils. Just do it.
Måns FranklinMåns Franklin
08:46 18 Dec 23
Har haft förmånen att få samarbeta med Nils och Isabella på Sunbird med våra Google ads. Proffsigt, snabb kommunikation och tydliga instruktioner. Rekommenderas varmt!
Anton KrutovAnton Krutov
13:21 04 Dec 23
Jag tog kontakt med Nils från Sunbird i år med en förhoppning att få fram en stilren, enkel hemsida som även hamnar högt upp på Google. Och resultatet blev just det!Antal förfrågningar exploderade som i sin tur ledde till att vi kunde expandera ännu mer.Jag rekommenderar Sundbird Webbyrå för dig som är ute efter kvalité, grym service och minskad huvudvärk när det kommer till till din hemsida eller marknadsföring./Anton Krutov
Johan SahlinJohan Sahlin
14:13 09 Nov 23
Sunbird är smidiga att arbeta tillsammans med och levererar resultat enligt deadline. Superbra!
Charlotta ÖdlingCharlotta Ödling
14:10 31 Oct 23
Sundbird hjälpte oss att utveckla vår nya hemsida www.pn.se. Vi är supernöjda med resultatet och det jag uppskattat mest samarbetet är deras flexibilitet och inställning att alltid hitta lösningar som passar oss!
J-O BrinkJ-O Brink
15:57 16 Aug 23
Jag har under 25 år haft kontakt med olika byråer och sällan mött så kundfokuserade och engagerade medarbetare. Sunbird är lösningsorienterade och inriktade på resultat och är ett jättebra bollplank. Vi har stor tillit till att Nils och hans team rekommenderar det, som för vårt företag, kommer att göra skillnad och inte en massa onödiga kringtjänster. Det är ingen slumpa att de hamnar höst upp på sökmotorerna när jag sökte efter webbyrå. De kan sin sak och många av våra produkter hamnar nu också högst upp på google.
js_loader

Vår process

Första månaden ser vi till att grunderna sitter och att första optimeringsrundan är avklarad.

Vi jobbar effektivt med en tydlig aktivitetsplan och månadsvis rapportering. Vi vet att när du ser resultat kommer vår relation bli långvarig.

Välkommen till en SEO-byrå utan bindningstid. Så säkra är vi.

SEO-analys
Uppstartsmöte med Nils
SökordsanalysSpårning
AktivitetsplanKPIer
Första rundan klar

Resultat är centralt för långsiktiga relationer

SEO resultat 1
SEO resultat 2
SEO resultat 3
SEO resultat 1
SEO resultat 2
SEO resultat 3

Fullservice SEO-byrå

Analys & spårning

Sökordsanalys

SEO optimerad text

On-page SEO

Off-page SEO


Teknisk SEO

UX optimering

Rapportering

Sunbird är den bästa byrån jag jobbat med. Skönt att ha en kontakt som kan både webbdesign och sökmotoroptimering. Nils är superbra att jobba med. Som kund får jag snabba kunniga svar och alltid ett trevligt bemötande.

Tomas
Tomas Eriksson

SEO har i särklass störst
potential givet kostnaden

SEO och innehåll är långsiktigt
SEO och innehåll är långsiktigt
Snabba resultat
Medellång sikt
Långsiktig potential

Uppskattad ROI på SEO VS PPC

SEO VS PPC
SEO VS PPC
Stanna så länge du är nöjd

Schysta villkor

Inga dryga bindningstider eller uppstartskostnader. Du stannar så länge vi är rätt val för dig.

Följ SEO arbetet i realtid

Du kan följa våra gemensamma framsteg och vad vi planerar att göra.

Transparent rapportering

Ni får en rapport varje månad med de viktigaste KPIerna så ni får insyn i hur det går.

Kontakta Nils för kostnadsfri SEO-analys för hur vi kan öka er organiska trafik

Tack!

Vanliga frågor

Därför är SEO så viktigt för att bygga ett lönsamt företag

Till skillnad från många andra digitala kanaler betalar man inte per klick för SEO. Däremot betalar man för någons tid. Dessa insatser byggs upp på varandra tills det att ni får riktigt bra synlighet på Google.

Den organiska trafiken kan således fortsätta öka medan kostnaden är snarlika. När man jobbat med SEO en längre tid är det oftast en av de mer lönsamma digitala kanalerna där mer trafik inte nödvändigtvis innebär ökade kostnader.

Andra kanaler fungerar mer som en budgivning där företagen närmar sig sin smärttröskel för vad en kund är värd. Detta innebär att de ofta blir kostsamma och inte alltid lönsamma.

SEO är således en långsiktig digital kanal med hög potential där vinnaren får allt. Därför är det också så viktigt att välja rätt partner som kan ta er till toppen på Google för era viktigaste sökord.

Vi på Sunbird jobbar transparent och med stor passion för att öka er trafik och försäljning från Goole. Kontakta Nils för en kostnadsfri analys om hur vi kan öka er försäljning.

Vad är on-page SEO?

On-page är förenklat allt som sker på en specifik URL. Exempelvis text, metatitlar och rubriker. Texten ska vara välskriven för såväl Google som användaren med fokus på användaren. Efter sökordsanalysen är väl genomförd on-page SEO nästan alltid första steget i ett projekt och här kan man också se snabba resultat om det görs rätt. Sunbird besitter duktiga skribenter som börjar förstå er tonalitet och skriver SEO optimerad text till alla landningssidor.

Vad är teknisk SEO?

Teknisk SEO är allt som sker brett på hemsidan, exempelvis laddningstid, SSL, mobilanpassning, duplicerat innehåll, XML sidkarta och strukturerad data. Sunbird bygger egna hemsidor får med den tekniska biten i rötterna när vi bygger en ny hemsida. Vi är experter på att lansera nya hemsidor utan att tappa trafik.

Teknisk SEO handlar oftast om att lösa problem som idag håller er tillbaka. Genom att lösa upp dessa problem får ni ut full effekt av bra genomfört on-page SEO. Vi har en omfattande lista över allt tekniskt som måste vara på plats för ett lyckat projekt. Vi börjar analysera er hemsida när vi påbörjar ett nytt projekt tillsammans och genomför listan.

Om ni inte verifierat Google Search Console rekommenderar vi detta. Här kan ni se sidupplevelsen, fel med HTTPS, användbarheten på mobilen med mera. Alla fel här inne bör korrigeras omedelbart.

Vad är off-page SEO?

Off-page SEO är förenklat allt som sker utanför hemsidan och görs för att öka ens styrka. Det handlar exempelvis om länkar och omnämningar i relevanta listor. Off-page är viktigt men ni bör inte ha ett tungt fokus här före on-page och det tekniska sitter.

Off-page ger oftast inte lika snabb utdelning som de två övre delarna. Men det är en viktig del när det är så att ni inte får djuplänkar av naturliga skäl eller om ni är i en nisch med hög konkurrens och ni har högt uppsatta mål.

Detta är något ni bör prioritera om ni har en betydligt svagare hemsida än era konkurrenter.

Hur lång tid tar det att lyckas med sökmotoroptimering?

Med en effektiv kampanj kan vi oftast få tydliga resultat redan inom 1-3 månader. Men sökmotoroptimering har nästintill oändligt med möjligheter vilket gör att arbetet kan fortsätta tillsvidare. Efter ett tag, då ni inte betalar per klick, kan det bli er mest lönsamma digitala kanal.

Hur viktigt är laddningstid?

Laddningstiden har blivit allt viktigare för sökmotoroptimering. Sommaren 2021 ändrade Google två gånger i sin algoritm för att öka vikten av laddningstiden och under 2024 fortsatte detta tema. Google har ett eget verktyg som gör en uppskattning av hur snabb er hemsida borde vara. Ni kan testa det själva på er hemsidan genom att söka på Google PageSpeed insight och lägg in er URL där. Det är inte alltid möjligt att nå 100/100, men man bör vara uppe i det gröna om man vill vinna på Google.

Det viktigaste i slutändan är att ni inte får en varning i Search Console på dålig laddningstid och att kunder inte lämnar er för att hemsidan laddar långsamt.

Hur viktigt är länkar?

Fortfarande viktigt men det tappar i värde för varje år som går. Länkar är en ofta dyr och en något riskfylld historia som måste göras på rätt sätt om det ska göras. Google har ökat kraven på vad som definierar en bra länk. Kvalité före kvantitet kunde inte vara mer sant än här. Innan man börjar med detta bör man först se över allt som sker på hemsidan och säkerställa att användarna gillar er hemsida. Detta ger både snabbare effekt och ett bättre resultat.

Varför ska jag anlita en SEO-byrå?

En byrå bidrar med erfarenhet, genomförandekraft och vägledning. Inte sällan tar vi över projekt där enkla misstag eller missförstånd håller tillbaka era resultat. Man saknar också kraften att faktiskt vinna på sökorden. I praktiken är det de översta placeringarna som ökar er organiska trafik.

Hade du gjort det själv utan en byrå lägger du både tid och missar många av de topplaceringar som ger bäst försäljning. SEO blir allt svårare och det räcker tyvärr inte enbart med att läsa sig till informationen utan man behöver praktisk erfarenhet för att hantera olika typer av situationer.

Hur gör man en sökordsanalys?

För er som har ett Google Ads konto kan enkelt göra detta via sökordsplaneraren. Ni anger de sökorden ni anser vara viktigast och Google hjälper er hitta alternativ. Man kan också utgå från ens egen och konkurrenters hemsidor för att utöka listan. En ordentligt genomförd sökordsanalys ska hitta samtliga intressanta sökord och prioritera dessa utefter affärsnytta.

Vad för tjänster har ni och vad kostar det?

Vi jobbar med all form av Google optimering – SEO, Google Ads, Display, SEO för e-handel, och Google Shopping. Utöver detta är vi även en , webbyrå för E-handel och webbdesign.

Kostnaderna beror helt på konkurrens och mål. Våra bästa projekt är när vi gör både hemsida och sökmotoroptimeringen. Vi brukar därför också erbjuda ett paketpris då det underlättar för oss att ha kontroll över hemsidan. Vi har däremot alltid ett fast pris utan bindningstid. Ni stannar så länge ni tycker vi skapar värde, vilket vi vill göra i många år.

Varför är det viktigt att välja rätt SEO-byrå?

Man betalar inte per klick som i många andra digitala kanaler, utan man för någons tid. Kostnaderna för sökmotoroptimering ökar inte linjärt med trafiken. Inte heller är ni garanterade att öka den bara för att ni investerar. Inom tuffa nischer är det inte heller självklart att man vinner. Då är det upp till kunskap och genomförandekraft. En skicklig byrå lyckas få upp er på förstasidan och därefter mot topplaceringarna relativt snabbt så att ni kan börja få öka er försäljning.

Med rätt byrå når ni lönsamhet snabbare och med högre potential. Vi vill vara den partnern. Kontakta Nils för ett förutsättningslöst samtal om hur vi kan öka er försäljning.

Bra SEO ökar er organiska trafik snabbt och långsiktigt

Att arbete med SEO är i grunden ett långsiktigt arbete. Vår ambition i varje nytt projekt att rivstarta arbetet. Redan första månaden kommer allt från sökordsanalysen till första SEO optimeringarna vara klara.

Efter att Google indexerat de första förändringar kommer ni se era placeringar gå uppåt. Men bäst resultat får den som tänker långsiktigt.

I de organiska sökresultaten är det stor skillnad i trafik på den som ligger placering 1. För att vinna krävs det att man hanterar samtliga faktorer. Allt från grundläggande SEO tekniker, tekniska aspekter i er hemsida och UX.

Vi är en SEO-byrå som kan kontrollera samtliga aspekter och med 10 års erfarenhet kommer vi se till att ni flyger förbi era konkurrenter.

Majestic Logo
DI Digital logo
Nils Fridlund SEO expert
Illustration off-page SEO
Off-page SEO – Så skapar du effekt av externa länkar

Off-page SEO är en av hörnstenarna inom SEO. Använder man det rätt och vet vilka länkar som skapar effekt är

Google Sandbox
Google Sandbox – Vad det är och hur du kommer ur den

Google Sandbox är ett filter som förhindrar nya hemsidor från att ranka högt i Googles sökresultat. Om du precis lanserat