fbpx

Viktigaste SEO rankingfaktorerna för Google

Viktigaste SEO rankingfaktorerna för Google
avatar image

Nils Fridlund

I detta inlägg kommer vi ge en översikt av de viktigaste SEO faktorerna för att ranka på Google. Vi kommer inte bli för teoretiska utan efter ni läst inlägget bör ni veta vilka SEO faktorer ni missat.

Tekniska audits där ni får 100/100 ger sällan bäst resultat. Det finns viktigare faktorer som vi går igenom här.

Vill ni ha hjälp erbjuder vi SEO optimering i Malmö men har kunder i hela Sverige. Sunbird har över 10 års erfarenhet av sökmotoroptimering.

De viktigaste SEO rankingfaktorerna

Nedan är de faktorer vi sett har bäst resultat när vi förbättrar kunders ranking.

Tänk på att inte alla har samma recept. Om ni redan har högt förtroende men saknar SEO optimerad text kan det ha störst effekt. Är ni ett nytt företag däremot bör ni inte omedelbart börja ranka sökord (ni kommer ändå inte vinna direkt). Läs gärna en strategi för SEO om ni vill ha insatserna i kontext.

On-Page SEO-faktorer

Innehållsfaktorer

Off-Page SEO-faktorer

Tekniska SEO-faktorer

Teknisk SEO är det som görs på hemsidan som påverkar hemsidans kod och uppbyggnad.

Användarupplevelse (UX) faktorer

Det har länge rådit oklarheter om UX signaler har varit rankingfaktorer eller inte. Google har tvingats släppa dokument som säger att de har spårat detta.

De använder det delvis för att ranka enskilda resultat. Men också för att träna algoritmen.

Vår slutsats är att hög CTR på Google och att man därefter ”terminate the search” (användaren slutar söka) är det viktigaste. Vill ni läsa mer så gör det här.

avatar image

Nils Fridlund

VD på Sunbird

Om författaren

Jag har skapat Google optimerade hemsidor som säljer och rankar bra på Google sedan 2012. Jag är en bred digital growth hacker som tillsammans med kreativa lösningar och en "get-shit-done" mentalitet bidrar till att öka våra kunders försäljning. Varmast om hjärtat ligger SEO, Google Ads och konverteringsoptimering. Mitt innehåll fokuserar på konkreta tips som kan skapa tillväxt och jag undviker för teoretiska ämnen som i praktiken inte används. Nyheter från mig följer ni bäst på LinkedIn. Väldigt roligt att ha dig här!
SEO tips
31 konkreta SEO Tips – Har du provat dessa?

Här går jag igenom konkreta SEO tips som ni praktiskt kan genomföra som också förbättrar er organiska trafik. Varje tips

Crawl budget för SEO
Crawl budget inom SEO – Vad är det och hur påverkar det er sökmotoroptimering?

Crawl budget är en viktig aspekt inom SEO. Det är i sig ingen direkt rankingfaktor men indexeras ni effektivt får