Hur viktigt är det att uppdatera WordPress regelbundet?

Hur viktigt är det att uppdatera WordPress regelbundet?

Uppdatera WordPress

För oss som driver WordPress hemsidor möts vi regelbundet av uppdateringar av WordPress, ev. tema och plugins. Men hur viktigt är det att man alltid uppdaterar dessa? I detta inlägget kommer vi försöka generalisera och ge konkreta rekommendationer.

Varför uppdaterar man WordPress, teman och plugins?

Vi börjar med grunden. Varför ska man uppdatera WordPress?

Det är dock mer ett undantag att ditt tema eller plugin faktiskt blir bättre av en uppdatering. Man ska inte förvilla “uppdatering” för att vara en “uppgradering”. En uppdatering av tema eller plugin kan däremot orsaka att hemsidan på något sätt slutar fungera. Är man inte tekniskt kunnig är det också svårt att felsöka varför hemsidan slutat fungera och man förlorar försäljning.

Så, hur ska man tänka?

Man uppdaterar WordPress för att öka säkerheten. Däremot kommer ert webbhotell sannolikt påtvinga uppdateringar av WordPress när det finns kända säkerhetshål oavsett. Man uppdaterar inte teman, plugins eller WordPress för att göra hemsidan eller webbdesignen bättre.

Man ska inte heller vara allt för orolig med att få virus. Det händer alla förr eller senare, och att lösa det är oftast enkelt. Att när det händer, återställa hemsidan några dagar bakåt, uppdatera så mycket man kan och byta lösenord räcker 9/10 fall. För att skydda er hemsida kan ni kolla in denna enkla guide för ökad säkerhet.

Slutliga konkreta rekommendationer

Sunbird Webbyrå kan såklart hjälpa er genomföra en säker uppdatering av hela hemsidan. Mer om våra tjänster inom webbdesign här.

Digital analys: Du har 8 sekunder på dig att fånga besökarens intresse innan den lämnar

Koncentrationsförmågan har blivit sämre Koncentrationsförmågan har minskat kraftigt senaste året vilket är något den webbplats man gör måste möta. Enligt

Webbyrå med fokus på ökar försäljning
Så dubblar du din hemsidas försäljning med konverteringsoptimering (CRO) 2021

Syftet med denna guide kommer vara att förmedla den kunskap, tekniker och verktyg ni behöver för att dubbla er hemsidas