Ska man använda länkkataloger i sin sökmotoroptimering?

Fungerar länkkataloger?

Fungerar länkkataloger

Inledningsvis: Länkkataloger är en hemsida där du kan ta initiativet och lägga upp en länk till din egna hemsida. Oftast helt gratis, ibland kostar det och ibland behöver man länka tillbaka. Ska man använda sig av länkkataloger som en del av länkbygget?

Länkkatalogers historia

Innan Google blev stort använde man länkkataloger för att hitta hemsidor inom en viss kategori och de fyllde en viktig funktion. Idag är det nästan ingen som använder dem för att hitta hemsidor – man googlar istället. Dessa hjälpte dig samtidigt att ranka i sökmotorerna som kom till och innan pingvinen dök upp spammade sökmotoroptimerare dessa och kunde lyckas med gaska intressanta resultat. Efter pingvinen som straffade hemsidor med för många lågkvalitativa länkar uppstod något av en mini-depression hos dem som använt sig enbart av länkkataloger då de försvann från Google nästan helt. Google har fortfarande inte valt att helt bortse från länkkatalogers länkar till hemsidor och de fungerar fortfarande.

Så använder du länkkataloger i dagens sökmotoroptimering

Om du väljer att använda länkkataloger, använd inte fler än fem stycken. Ett tips är att ni använder dem när ni haft torka på länkar ett tag och inte lyckas eller har tid att göra bättre länkbyten. Använd dem som en reservplan. Det är också onödigt att köra exakta eller partiella ankartexter för dessa länkar.

Lista över länkkataloger

  1. Infoo.se
  2. Svenskalänkar.com
  3. 1000länkar.com
  4. Svenskasidor.nu
  5. SvenskaSajter.com

Dessa har den senaste tiden använts flitigt och anses ofta som några av de bästa. Problemet med det är att många använder de bästa länkkatalogerna och tillslut har de så många utlänkar att de tillslut tappar det som gör dem bra. Har du fler hemsidor kan du variera vilka länkkataloger du väljer.

Sunbird använder själva inte länkkataloger mer än i undantagsfall där det finns nisch specifika kataloger. Läs gärna mer om hur vi jobbar med SEO.

Läs mer från Sunbird Webbyrå.

Digital analys: Du har 8 sekunder på dig att fånga besökarens intresse innan den lämnar

Koncentrationsförmågan har blivit sämre Koncentrationsförmågan har minskat kraftigt senaste året vilket är något den webbplats man gör måste möta. Enligt

Webbyrå med fokus på ökar försäljning
Så dubblar du din hemsidas försäljning med konverteringsoptimering (CRO) 2021

Syftet med denna guide kommer vara att förmedla den kunskap, tekniker och verktyg ni behöver för att dubbla er hemsidas