Grundläggande SEO on-page optimering för din hemsida

Grundläggande SEO on-page optimering

SEO on-page optimering

Först när man introducera i sökmotorsoptimeringens värld och studerar hur pass bra/dåligt man ligger till på relevanta sökord, möter man ofta mycket dåliga placeringar. Varför tycker Google att de där oseriösa sidorna är mer relevant än din?

Grundläggande SEO on-page

1. Rubriker

Rubriker ska innehålla sökordet. Allt från huvudrubriken till underrubriker (h1,h2, h3 etc). Tänk på att det räcker med om rubriken innehåller sökordet, en exakt matchning är inte nödvändig.

2. “Content is king”

Google älskar text. Den totala textvolymen ska gärna vara mer än 500 ord. Men goda resultat kan man uppnå även med en lägre textvolym, men se upp för pandan (mer om det senare)!

3. Sökordsdensitet

Sökordet du vill optimera för ska finnas med 1-5% av den totala textvolymen. Det vill säga, för varje 100 ord ska du ha haft med sökordet 1 till 5 gånger. (OBS: Endast riktlinjer). Det bästa ni kan göra är att analysera de fem som ligger högst upp och ligga precis över dem i sökordsdensitet. Det är både säkert och ger er optimal fördel på Google.

4. Markera sökordet genom,

Att fetmarkera, kursivera och/eller stryka under sökord relaterade till det primära sökordet ni försöker ranka på. Att fetmarkera det faktiskt sökordet ökar oftast risken mer än vad det är värt.

5. Bilder

Bilder kompletterar text bra. Men för att förklara för Google vad din bild handlar om måste du ställa in den så kallade “Alt-taggen”. Det gör du genom att studera koden för bilden du laddat upp, den borde se ut ungefär såhär: <img src=”exempel.gif” alt=”Sökordet du jobbar med”>. Förklara bilden man ser och försök få in sökordet delvis eller ett relaterat sökord. Likt punkt fyra ovan ska ni inte ange sökordet exakt.

6. URLen

Är det inte startsidan på din hemsida du jobbar med kan du alltid ställa in URLen. Att den innehåller sökordet du jobbar med hjälper dig.

7. Synonymer

Du måste inte vinkla allt du skriver så att det exakta sökordet finns med hela tiden – det är inte naturligt. Synonymer hjälper din hemsida att ranka på det exakta sökordet du jobbar med.

Avslutande ord angående SEO onpage

Vanligtvis har din hemsida redan ett par länkar riktade mot sig (läs mer om dess betydelse här (kommer snart)) och genom att förbättra er SEO on-page optimering kan man i vissa nischer nå väldigt bra resultat. Men ibland är konkurrensen hård och då kan man behöva jobba mer med off-page optimeringen.

Vi rekommenderar även detta inlägget för mer avancerad on-page optimering av texter.

Vi hjälper dig med din SEO!

Sunbird hjälper er gärna med er sökmotoroptimering. Kontakta oss för ett kostnadsfritt första möte.

Läs gärna mer från oss på Sunbird Webbyrå.

Digital analys: Du har 8 sekunder på dig att fånga besökarens intresse innan den lämnar

Koncentrationsförmågan har blivit sämre Koncentrationsförmågan har minskat kraftigt senaste året vilket är något den webbplats man gör måste möta. Enligt

Webbyrå med fokus på ökar försäljning
Så dubblar du din hemsidas försäljning med konverteringsoptimering (CRO) 2021

Syftet med denna guide kommer vara att förmedla den kunskap, tekniker och verktyg ni behöver för att dubbla er hemsidas